2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pašvaldības policista profesiju iepazīst Jēkabpils bērnudārza “Kāpēcītis” “Zirnīši” (FOTO)

Otrdien, 27.februārī, Jēkabpils novada pašvaldības policijā, Profesiju nedēļas ietvaros, viesojās PII “Kāpēcītis” grupiņa “Zirnīši”. 

Ar lekciju viņus uzņēma Jēkabpils novada pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Inga Ostrovska un inspektore Andra Akmentiņa. 

Bērniem tika parādīta prezentācija, kurā drošības jautājumu tēma bija papildināta ar bērnu uzmanību piesaistošiem attēliem. Ar bērniem izrunāti jautājumi par drošību ziemā (atbilstoša apģērba izvēle, kāpēc nedrīkst ēst sniegu, kāpēc ejot pa ielu jāskatās ne tikai kas notiek zem kājām, bet arī virs galvas, kāpēc nedrīkst kāpt uz ledus un ko darīt, ja redz, ka kāds ir cietis). Tika atgādināts, cik svarīgi diennakts tumšajā laikā ir vilkt atstarojošās vestes, ka arī mācījāmies iegaumēt palīdzības dienestu tālruņa numurus. Uz dažiem no gribētājiem tika pielaikota bruņu veste un roku dzelži. Bērniem tika izrādīts policijas iecirknis, tostarp aizturēšanas telpas, kā arī dežūrdaļa ar video novērošanas kamerām. 

Ārpusē bērnus sagaidīja patruldienesta policijas darbinieki, lai izrādītu dienesta automašīnu. Atvadoties Jēkabpils NPP priekšnieka vietniece grupiņas “Zirnīši” audzinātājai pasniedza dāvanu - atstarojošās vestes katram grupiņas bērnam.

Foto: JNPP

Atstājiet komentāru