2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Viesītē piektdien kādā saimniecībā sadeguši vairāki transportlīdzekļi

Viesītē piektdien kādā saimniecībā sadeguši vairāki transportlīdzekļi

Viesītē piektdienas rītā kādā saimniecībā sadeguši vairāki transportlīdzekļi, portālu Radio1.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Šorīt plkst.5.48 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Viesītes pagastā deg saimniecības ēka.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka saimniecības ēka, kurā atrodas siens, daudz sadzīves mantu un tehnikas, deg ar atklātu liesmu 550 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no liesmām nosargāja netālu esošo dzīvojamo māju, no kuras pirms glābēju ierašanās evakuējās četri cilvēki.

Ugunsgrēkā sadega vairāki transportlīdzekļi. Dzēšanas darbus apgrūtina tas, ka ēkas otrajā stāvā izvietots siens un ēkai ir skārda jumts.

Plkst.8.21 liesmu izplatīšanās ierobežota, bet ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā turpina.

Vakar plkst. 10.08 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Bēnes pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas istabā dega dīvāns 1 m2 platībā. Dzēšanas darbi tika uzsākti jau pirms VUGD ierašanās. No mājas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Degšana likvidēta plkst. 11.31.

Vakar Jelgavas novada Valgundes pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Desmitos vakarā saņemts izsaukums uz ceļu satiksmes negadījumu Bauskas novada Codes pagastā, kura rezultātā vieglā automašīna atradās uz jumta grāvī. Cilvēki no transportlīdzekļa izkļuva paši saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, atgāza automašīnu uz riteņiem un sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma astoņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz glābšanas darbiem. Savukārt VUGD kopumā saņēma 46 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru