2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Glābēji Salas pagastā Susējas upē izglābj suni

Glābēji Salas pagastā Susējas upē izglābj suni

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 2. februāra plkst. 6.30 līdz 5. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 20 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājumi. 

Svētdien, 4.februārī VUGD Jēkabpils brigāde saņēma izsaukumu uz Salas pagastu, kur Susējas upē  uz ledus atradās suns. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis pastāstīja, ka ierodoties notikuma vietā, ar suņu ķeramo rīku dzīvnieks no upes izcelts un nodots saimniekam, kurš savu mīluli jau gaidījis krastā. 

Naktī uz sestdienu, plkst. 00.35, VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Stelpes pagastā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas bēniņi jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 60 m2, no tiem ēkas bēniņi dega 58 m2 un otrais stāvs 2 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 02.17. 

Sestdien plkst. 6.13 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz  Palīdzības ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā piektā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Notikuma cieta trīs cilvēki, kuri no piedūmotā dzīvokļa evakuējās pirms VUGD ierašanās. Plkst. 6.45 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza. 
Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti!

Plkst. 10.50 saņemts izsaukums uz Draudzības ielu Bauskā, kur gruzdēja trīsstāvu dzīvojamās mājas jumta seguma pildījuma materiāls kopumā 100 m2 platībā. 

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros E.Virzas ielā Iecavā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma sakārtota brauktuve, Tukuma novada Kandavā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 119 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

FOTO: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru