2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī, Viestura ielā ēkā sprādzis apkures katls, ir bojā gājušais (FOTO, VIDEO)(PAPILDINĀTS)

  • 17 janvaris 2024 --

(Papildināts viss teksts saskaņā ar jaunāko informāciju)

Jēkabpilī šorīt ap pulksten septiņiem noticis traģisks negadījums. Viestura ielā 5, tirdzniecības centrā “Atpūta”, sprādzis apkures katls, ir bojā gājušais. Plašāk par negadījumu stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis.

“Ierodoties notikuma vietā bija redzami dūmi un liesmas no pagraba un no pirmā stāva. Pārmeklējot telpas tika atrasts viens bojā gājušais. Pagrabā bija noticis sprādziens, uzsprādzis katls, telpā 15 m2 platībā dega sadzīves mantas. Sagruva nenesošās starpsienas, pirmajā stāvā grīdā paneļi ir par 20 centimetriem nobīdījušies. Notikuma vietā strādāja četras VUGD vienības – divas no Jēkabpils un pa vienai no Viesītes un Pļaviņām,” saka Dzintars Cvilikovskis. 

Plašāk par negadījuma apstākļiem viņš nezināja teikt, notiek izmeklēšana. Savukārt Valsts policijas sniegtā informācija liecina, ka bojā gājušais ir 1969. gadā dzimis vīrietis, tirdzniecības centra darbinieks. Policija norāda, ka ugunsgrēks iespējams izcēlies apkures katla eksplozijas dēļ. Šobrīd turpinās darbs notikuma vietā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.