2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Naktī uz svētdienu Jēkabpilī, Celtnieku ielā daudzstāvu mājā dzēsts piedeguša ēdiena izraisīts ugunsgrēks

Naktī uz svētdienu Jēkabpilī, Celtnieku ielā daudzstāvu mājā dzēsts piedeguša ēdiena izraisīts ugunsgrēks

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 12. janvāra plkst. 6.30 līdz 15. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 19 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem un trīs izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Celtnieku ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc pusstundas. 

Naktī uz svētdienu plkst. 03.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novada Stelpes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un gulta 8 m2 platībā. No ēkas trešā stāva ugunsdzēsēji glābēji, ar glābšanas maskas palīdzību, izglāba vienu cilvēku. Plkst. 04.26 darbs notikuma vietā noslēdzās.

 Sestdien plkst. 22.52 saņemts izsaukums uz Rogu ceļu Jelgavā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu neapdzīvota dzīvojamā māja 200 m2 platībā. Plkst. 01.11 darbs notikuma vietā noslēdzās. 
Plkst. 16.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krasta ielu Plieņciemā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena 2 m2 platībā un jumts 2 m2 platībā. Plkst. 18.50 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Piektdien plkst. 14.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 360 m2 platībā, bēniņu stāvs 180 m2 platībā un ēkas otrais stāvs 160 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 23.04 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Vēl piektdien 3.līnijā Jelgavā dega vieglā automašīna 6 m2 platībā. Svētdien Mēmeles ielā Bauskā dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā.
Piektdien plkst. 11.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novada Zentenes pagastu, kur bija avarējušas divas kravas automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus no vienas kravas automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 13.04 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 08.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Pēc stundas darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 123 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru