2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Pagājušajā naktī dzēsta degoša neapsaimniekota dzīvojamā māja Elkšņu pagastā

Pagājušajā naktī dzēsta degoša neapsaimniekota dzīvojamā māja Elkšņu pagastā

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 5. janvāra plkst. 6.30 līdz 8. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 42 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl 17 izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Svētdien plkst. 23.20 saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Elkšņu pagastu, kur dega neapsaimniekota dzīvojamā māja pilnā 200 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās šorīt plkst. 07.53.

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu, kurā Viestura ielā Jēkabpilī piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā.
Sestdien, plkst. 7.02, VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Jaunbērzes pagastu, kur dega šķūnis 150 m2 platībā. Tajā bija izvietots siens, malka un sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošās ēkas. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc 10 stundu darba, jo ugunsdzēsējiem glābējiem bija jāpārkrāmē liels apjoms siena un malkas, lai varētu pilnībā nodzēst ugunsgrēku. 

Plkst. 20.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Engures pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 40 m2 platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. Notikumā strādāja arī Engures un Smārdes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējuma ugunsdzēsēji. Plkst. 01.38 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Smilšu ielā Jelgavā dega kokmateriālu kaudze un žogs 8 m2 platībā, Bauskas novada Rundāles pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Dobeles novada Naudītes pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Jelgavas novada Salgales pagastā šķūnī dega malka 10 m2 platībā. 

Naktī uz svētdienu, plkst. 4.05, VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Salgales pagastu, kur deg divstāvu jaunbūve un tās piebūve, blakus ēkai novietoti divi transportlīdzekļi kopumā 300 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc 13 stundu darba. Tos apgrūtināja zemā gaisa temperatūra un apledojums.  

Plkst. 07.44 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Cēres pagastu, kur dega vienstāva ēka pilnā 144 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās trijos pēcpusdienā. 
Svētdien plkst. 09.18 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Tumes pagastu, kur bija notikusi četru transportlīdzekļu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji no vienas automašīnas palīdzēja izkļūt cilvēkam. Transportlīdzekļiem atvienotas akumulatora klemmes. 

Tukuma novada Smārdes pagastā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja cilvēku, kuram virsū bija uzkritis koka. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi. 
Svētdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Bauskas novada Iecavā, Egas ielā Jelgavā un Bauskas novada Rundāles pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Viestura ielā Jēkabpilī, Mēmeles ielā Bauskā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega vieglās automašīnas motortelpa 1 m2 platībā. 

Naktī uz pirmdienu Dobeles novada Auru pagastā piecstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 
 
Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 201 izsaukumu – 53 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet 59 izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (0-1/1)

  • me
    09.01.2024 08:55
    Kāpēc neapsaimniekota ja tā māja pieder pašvaldībai. Noteikti speciāli to kāds izdarīja tur nebij elektrības, diezvai pati no sevis aizdegās.

Atstājiet komentāru