2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Trešdien Aknīstē dzēsta degoša kūts

Trešdien Aknīstē dzēsta degoša kūts

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 13 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums. 

Trešdien ugunsdzēsēji glābēji tika saukti uz Jēkabpils novada Aknīstes pagastu, kur dega kūts 15 m2 platībā. Cilvēki un dzīvnieki ugunsgrēkā nav cietuši.

Plkst. 12.23 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Irlavas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega malka un sadzīves mantas 4 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš negadījumā cieta un nodots NMPD darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.25. 

Plkst. 22.12 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Ozolnieku pagastā pirotehnikas noliktavā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu ēkas vienstāva noliktavas tipa ēkā, kurā atrodas pirotehniskie izstrādājumi, bija deguši sadzīves mantas un izstrādājumi 5 m2 platībā. Dzēšanas darbus objekta darbinieki bija uzsākuši jau pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās ar ugunsdzēsības aparātu palīdzību. Dzēšanas darbu laikā cieta trīs cilvēki, no kuriem divi bija ugunsdzēsēji glābēji, kas pēc mediķu apskates, darbu notikuma vietā turpināja. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 00.10.

Trijos pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega otrais stāvs 40 m2, bēniņstāvs un jumta konstrukcijas 40 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trīs stundām.

Pusdienlaikā Tukuma novada Sēmes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Cilvēki no transportlīdzekļa izkļuva paši saviem spēkiem. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumu Dobeles novada Auru pagastā, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega starpsiena 1 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 52 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru