2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

28. novembrī pārbaudīs trauksmes sirēnas

28. novembrī pārbaudīs trauksmes sirēnas

Otrdien, 28.novembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veiks ierasto trauksmes sirēnu pārbaudi, laikā no pulksten 10 līdz 10.20 uz trim minūtēm ieslēdzot sirēnas, informē VUGD.

Šajā dienā iedzīvotājiem nav pamata uztraukumam un nekāda turpmākā rīcība nav nepieciešama, jo tā būs kārtējā sirēnu pārbaude, kādu dienests parasti veic divas reizes gadā. Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa vai kad pastāv katastrofas draudi. Ja iedzīvotāji iepriekš netiek brīdināti par sirēnu pārbaudi, tad iedzīvotājiem, izdzirdot sirēnas, jāieslēdz televizors vai radio informācijas saņemšanai par sirēnu ieslēgšanas iemeslu un nepieciešamo rīcību.

Gadījumā, ja trauksmes sirēnu pārbaudes laikā tās nedzirdat, nesatraucieties, jo ārkārtas gadījumos, kur sirēnas nav dzirdamas vai izvietotas, var tikt izmantoti citi apziņošanas veidi, piemēram, informācijas nodošana sabiedrībai caur operatīvo dienestu un to sadarbības partneru skaļruņiem.

Atstājiet komentāru