2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils galveno egli šogad cirtīs Viesītes mežos un Vecpilsētas laukumā uzstādīs trešdien (SATIKSMES IEROBEŽOŠANAS SHĒMA)

Jēkabpils galvenā egle šogad noskatīta Viesītes puses mežos un to cirtīs trešdien, kad arī to nogādās Vecpilsētas laukumā. Egles rotāšana notiks līdz pirmajai Adventei, 3.decembrim, kad paredzēts to svinīgi iedegt. 

Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas Vides dizaina speciāliste Maija Bataraga Vilka. stāsta, ka nolūkotās egles augstums ir aptuveni 13 metri, taču nocirstā veidā tā kļūšot nedaudz zemāka. Taču koks izvēlēts ar aprēķinu, lai uzstādīta Vecpilsētas laukumā tā nebūtu zemāka par 11 metriem. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad egli cirtīs un pilsētā nogādās SIA “Jēkabpils pakalpojumi”.

Trešdien, 29.novembrī, kad egle tiks vesta uz Jēkabpili, Vecpilsētas laukumā noteikti satiksmes ierobežojumi. Sakarā ar Jēkabpils pilsētas galvenās egles uzstādīšanu, trešdien, 29. novembrī no plkst. 6.00 līdz 18.00 satiksmei būs slēgts Vecpilsētas laukums! Atbildīgie dienesti sola, ja egles uzstādīšanas darbi tiks paveikti ātrāk, laukums satiksmei tiks atvērts ātrāk pēcpusdienā. 

Foto: No arhīva. 2022.gads.

Atstājiet komentāru