2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Salas pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji

Salas pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma četrus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēka dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums. 

Ceturtdienas rītā Jēkabpils novada Salas pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Vakar no rīta Dobeles novada Īles pagastā dega kravas automašīnas kabīne 3 m2 platībā. 

Pusdivpadsmitos dienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Svitenes pagastu, kur saimniecības ēkā dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. Iedzīvotāji liesmas bija apdzēsuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Plkst. 21.28 saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Kokneses pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas no kombaina bija noplūdusi hidrauliskā eļļa 100 m2 platībā un apmēram 50 metru garumā. Izlijusī eļļa noklāta ar absorbentu. 

Šorīt, plkst. 07.52, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta vieglā un kravas automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. 

Šorīt Tukuma novada Sēmes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja koku, kas bija nokritis uz ceļa braucamās daļas. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 48 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru