2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī pirmdien dzēsti vairāki ugunsgrēki

Jēkabpilī pirmdien dzēsti vairāki ugunsgrēki

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 17. līdz 21. novembrim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 25 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl 12 izsaukumi bija maldinājums. 

Pirmdien pēcpusdienā Neretas ielā Jēkabpilī dega dārza māja 6 m2, sausā tualete 2 m2 un sadzīves atkritumi 2 m2 platībā. Savukārt vakarā Neretas ielā Jēkabpilī dega demontētas dārza mājiņas 20 m2 platībā. 

 Piektdien plkst. 8.46 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Elejas pagastu, kur divstāvu sabiedriskā ēkā dega elektrības vadi 0,02 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 78 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un plkst. 9.42 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Naktī uz sestdienu, neilgi pēc pusnakts, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Stelpes pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega sodrēji dūmvadā 6 m2 un durvju aile 0,1 m2 platībā. 

Savukārt, naktī uz sestdienu, plkst. 02.51, VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Penkules pagastu, kur dega šķūnis pilnā 150 m2 platībā, āra tualete 1 m2 platībā un karstuma ietekmē tika bojāts blakus esošā konteinera jumta segums 6 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 06.37. 
Sestdien pēcpusdienā Skolas ielā Bauskā vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 0,5 m2 platībā. 

Naktī uz svētdienu, plkst. 4.33, ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dobeles novada Annenieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu daļēji apdzīvota dzīvojamā māja 160 m2 platībā. Plkst. 7.19 liesmu izplatību izdevās ierobežot, bet ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 11.49. 

Naktī uz pirmdienu Bauskas novada Īslīces pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Pirmdien vakarā Aviācijas ielā Jelgavā dega vieglā automašīna 1 m2 platībā. Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā vienstāva dzīvojamā mājā dega ēkas būvkonstrukcijas 4 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 168 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 40 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru