2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Ugunsgrēkā Aizkraukles novada Jaunjelgavā gāja bojā divi cilvēki

Ugunsgrēkā Aizkraukles novada Jaunjelgavā gāja bojā divi cilvēki

Aizvadītajās diennaktīs laika posmā no 20. oktobra plkst. 6.30 līdz 23. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 26 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem un vēl pieci izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Naktī uz svētdienu, plkst. 01.57, ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Jaunjelgavu, kur ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu daudzdzīvokļu ēka pilnā 200 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no uguns izplatības nosargāt blakus esošo dzīvojamo māju un koka šķūni. No blakus esošās ēkas evakuējās seši cilvēki. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, dzīvojamā mājā atrasti divi bojāgājušie. Plkst. 11.21 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Sestdien Aizkraukles novada Skrīveru un Zalves pagastā, Tukuma novada Smārdes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušu koku un atbrīvoja brauktuvi. 

 Piektdien plkst. 08.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Mātera ielu Jelgavā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā dega mēbele 2 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 50 cilvēki un liesmas nodzēstas ar ugunsdzēsības aparāta palīdzību. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas.

Pusdienlaikā Jelgavas novada Kalnciema pagastā vienstāva šķūnim dega siena 0,2 m2 platībā, bet Tukuma novada Smārdes pagastā vienstāva dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Neilgi pēc deviņiem vakarā Bērzes ielā Dobelē dega divas dārza mājiņas kopumā 30 m2 platībā.

Sestdien plkst. 20.16 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Mātera ielu Jelgavā, kur dega garāža un tajā esošā vieglā automašīna kopumā 10 m2 platībā. 

Svētdien pusdienlaikā Tukuma novada Sēmes pagastā ugunsdzēsēji glābēji atgāza uz riteņiem un no dzelzceļa sliedēm novilka vieglo automašīnu. Pēc tam ar absorbentu savākts no transportlīdzekļa izlijušais šķidrums. 

Aizvadītajās diennaktīs  VUGD kopumā saņēma 149 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru