2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks vasarnīcā

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks vasarnīcā

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 10 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Vakar pēcpusdienā Jēkabpils novada Salas pagastā vienstāva vasarnīcā dega pārsegums un jumts 4 m2 platībā. 

Vakar no rīta, plkst. 07.14, saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur vienstāva daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. Pārmeklējot telpas, atrasts bojāgājušais. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 08.44. 

Pusvienpadsmitos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur uz autoceļa Rīga – Jelgava bija notikusi divu smago automašīnu sadursme. Tās rezultātā no viena transportlīdzekļa noplūda degviela un tehniskie šķidrumi, kas savākti ar absorbenta palīdzību. Pēc tam arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

gunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 11.23. 

Plkst. 17.20 saņemts izsaukums uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega iekārta 0,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās darbinieki atklātu liesmu nodzēsa ar ugunsdzēsības aparāta palīdzību un tika veikta cilvēku evakuācija. Kopumā no ēkas evakuējās 17 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpu, iekārtas un darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 17.59.

Vakarpusē Smilšu ielā Tukumā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts 0,01 m2 platībā bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Bet Riņķa ielā Jelgavā vienstāva saimniecības ēkas dūmvadā dega sodrēji 0,1 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 40 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājums.

Atstājiet komentāru