2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Latvijas Pastā viesojas Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi

Latvijas Pastā viesojas Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņi

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas 2. kursa audzēkņi mācību moduļa “Kravu izvietošana noliktavā” ietvaros šā gada 10. oktobrī apmeklēja Latvijas Pasta sūtījumu apstrādes kompleksu un ekskursijā uzzināja, kā sūtījumi tiek saņemti, šķiroti, reģistrēti un saiņoti tālākai to nogādei līdz adresātiem. Audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas Pasta jauno sūtījumu šķirošanas līniju, kas ļauj būtiski paātrināt sūtījumu šķirošanu un piegādi uzņēmuma klientiem, portālu Radio1.lv informēja | Ārējo komunikāciju vadības daļa vadītāja Laila Kļaviņa.  

Apmeklējuma laikā jaunieši atzina, ka nav domājuši, ka sūtījumu šķirošanas process ir tik sarežģīts un moderns, un to nodrošina darbinieki vairākās maiņās, strādājot 24 stundas dienā, lai šķirotu sūtījumus un nogādātu tos klientiem precīzi un pēc iespējas ātrāk. Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņiem bija iespēja arī uzzināt dažādus interesantus faktus, kā sūtījumi ceļo starp valstīm un kā tie tiek pārvadāti pa gaisa un sauszemes ceļiem. Jauniešus īpaši interesēja, kā notiek sūtījumu piegāde Latvijas Pasta pakomātos, kuru skaits Latvijā pārsniedz jau 200.

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas skolotāja Klinta Miežāne pēc ekskursijas norādīja, ka jaunieši un arī viņa pati guvusi daudz jaunas un noderīgas informācijas gan par sūtījumu šķirošanas procesu, gan par pasta nozari un Latvijas Pastu kā vienu no lielākajiem darba devējiem Latvijā. Iegūtās zināšanas un pieredze noteikti noderēšot audzēkņu turpmākajās mācībās koledžā. Savukārt skolotājs Guntis Vaivods uzdeva jautājumu par Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkņiem nākotnē pieejamām prakses vietām Latvijas Pastā.

Atstājiet komentāru