2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Dignājas pagastā dzēsta šķūnī degoša malka

Dignājas pagastā dzēsta šķūnī degoša malka

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 23 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl deviņi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

 Svētdien neilgi pirms deviņiem vakarā Jēkabpils novada Dignājas pagastā dzēsta šķūnī degoša malka 10 m2 platībā.

Piektdien vakarā Bauskas novada Ceraukstes pagastā pēc divu kravas automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo šķidrumu. Cilvēki automašīnās nebija iespiesti. 

Neilgi pēc septiņiem vakarā Dobeles novada Auru pagastā vienstāva ražošanas ēkas ārsienā dega elektrības vads 0,3 m2 platībā. 

Sestdien pēcpusdienā Jaunceltnes ielā Aizkrauklē dega atkritumi 8 m2 platībā. Vakarpusē Tukuma novada Jaunpils pagastā un Jelgavas novada Salgales pagastā dega vieglā automašīna 6 m2 platībā. 

Svētdien pēcpusdienā Kalnciema ceļā Jelgavā dega izjaukts siena rullis 20 m2 platībā. 

Pussešos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Sērenes pagastu, kur dega vienstāva pirts 24 m2 platībā. 

Pusseptiņos vakarā Tukuma novada Slampes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca šķidrumu, kas 15 metru garumā bija izlijis uz ceļa braucamās daļas. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 123 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet 39 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru