2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils reģionālās slimnīcas insulta vienība ieguvusi ESO Angels Awards Platīna statusu (FOTO)

31.augustā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā viesojās starptautiskā insulta organizācija (European Stroke Organization), lai novērtētu Insulta vienības sniegumu pacientu ārstēšanā, liecina Jēkabpils reģionālās slimnīcas publiskotā informācija. Lai veiktu novērtējumu, notika akūta insulta pacienta uzņemšanas simulācija. 

Jau ziņots, ka pirms gada, 1.septembrī SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” darbu uzsāka Neiroloģijas nodaļas apakšstruktūra – Insulta vienība. Tās galvenais uzdevums ir sniegt pēc iespējas operatīvāku un kvalitatīvāku medicīnisko palīdzību pacientiem insulta gadījumā.

Insulta vienībā tiek nodrošināta neirologu pieejamība 24 stundas diennaktī, kas ievērojami uzlabo insulta pacientu ārstēšanas rezultātus. Jēkabpils reģionālās slimnīcas Insulta vienība tika atvērta ar trim pacientu gultām, kas atrodas Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļā. Insulta vienības un Neiroloģijas nodaļas vadītājas pienākumus no 2022.gada septembra pilda Dr.Kristīne Sūna.

Apkopojot pirmā gada ārstēšanas rezultātus, Jēkabpils reģionālās slimnīcas Insulta vienība ieguva starptautiskās insulta organizācijas Eņģeļu apbalvojuma "ESO Angels Award" Platīna statusu, kas ir otrais augstākais šī apbalvojuma līmenis. Angels awards apbalvojumus piešķir insulta vienībām, kas atbilst starptautiskam ekselences līmenim pacientu aprūpē. 

“Angels” programma pastāv no 2016.gada un pašlaik tajā piedalās 1549 insulta vienības no Eiropas, Āfrikas un Āzijas.

Foto: jrslimnica.lv

Komentāri (0-5/5)

  • Nu bet
    04.09.2023 20:31
    daudz briesmīgāka sērga bija covid19. Tagad atkalam zinātnieki kosmiskā ātrumā veic eksperimentus, lai izprastu apkārt lidojošo baigi mutēto BA.2.86 variantu. Tas izraisot saslimšanu ar Covid-19. Šie cenšas noskaidrot, cik labi cilvēka imūnsistēma un vakcīnas atpazīs un aizsargās pret BA.2.86 vīrusiem.Vai ta atkal ziemā būs jāstaigā maskotiem?!
  • to_Zii
    04.09.2023 11:38
    Nepiedējiet aborigēnus! Jau tā lielā ātrumā tiek piepildīts mežs :(((((((((((((((
  • Zii
    03.09.2023 09:05
    Driz bus jautrak ,slimn valde visiem griez nost algas tik,ka driz,nebus kas strada
  • Essss
    02.09.2023 12:10
    Malači! Prieks par jums!
  • Niks apsveic! Bet ...
    01.09.2023 22:12
    31.augustā JRS apmeklēja Starptautiskā insulta organizācija (European Stroke Organization), lai novērtētu Insulta vienības sniegumu pacientu ārstēšanā, liecina Jēkabpils reģionālās slimnīcas publiskotā informācija. Lai veiktu novērtējumu, notika akūta insulta pacienta uzņemšanas simulācija (???) ------------ Sorry! īstie pacienti ir ...kapos? ja starptautiskajiem bija jādemonstrē simulācija?! Lai gan svešie starptautiskie jau nezina kas patiesībā notiekās... kad pacientu ar insultu ar ātrajiem atved...

Atstājiet komentāru