2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Lai pārbaudītu, kā praksē darbotos plānotie grozījumi Bāriņtiesu likumā, no septembra Jēkabpils Bāriņtiesa pakalpojumus nesniegs

Lai pārbaudītu, kā praksē darbotos plānotie grozījumi Bāriņtiesu likumā, no septembra Jēkabpils Bāriņtiesa pakalpojumus nesniegs

Lai pārbaudītu, kā praksē darbotos plānotie grozījumi Bāriņtiesu likumā, no šī gada 1.septembra Talsu, Jēkabpils un Rēzeknes novadā bāriņtiesas pakalpojumus nesniegs, tos uzticot novados strādājošajiem zvērinātiem notāriem,  informē Latvijas Zvērinātu notāru padomē.

Papildus novados esošajiem notāru birojiem pilotprojekta laikā notāru pakalpojumi būs pieejami arī citās vietās.

Pilotprojekta laikā no 1.septembra līdz 31.oktobrim juridiskos pakalpojumus, kurus līdz šim sniedza Talsu, Jēkabpils un Rēzeknes novada bāriņtiesas, nodrošinās notāri.

Talsu novadā pakalpojumus sniegs zvērināti notāri Inguna Bakanauska un Indulis Šermukšnis, Jēkabpils novadā Eva Igaune Sēle un Gundega Rutkovska, bet Rēzeknes novadā - Romualds Laizāns, Sandra Romāne un Kristīne Malta-Grigule.

Ņemot vērā, ka bāriņtiesa ir krīzes situāciju risināšanas iestāde, kuras primārā funkcija ir nodrošināt bērna un aizgādnībā esošas personas tiesību un interešu aizsardzību, nevis vienkāršot pašvaldības iedzīvotājiem juridisko lietu kārtošanu, virzītie Bāriņtiesu likuma grozījumi plāno pilnībā deleģēt zvērinātiem notāriem juridisku jautājumu risināšanu, kuru izpildei ir nepieciešamas padziļinātas juridiskās zināšanas un prasmes.

Komentāri (0-4/4)

  • Skats
    02.09.2023 00:08
    Kāpēc nespējat ielikt precīzu info? Ja ir tā = No 1.septembra līdz 31.oktobrim Jēkabpils novada Bāriņtiesa neveiks Bāriņtiesu likuma 7. un 8.nodaļā noteiktos uzdevumus. Netiks sniegti notariālie pakalpojumi, piemēram, apliecinājuma izdarīšana un citu uzdevumu pildīšana, palīdzība mantojuma lietu kārtošanā un mantojuma apsardzība. Šo pakalpojumu neveikšanas pamats ir tieslietu ministres rīkojumi Nr. 1-1/169 un Nr. 1-1/172. Var pieteikties vizītei DigiNotārs platformā latvijasnotars.lv.
  • Cerot uz to labāko
    01.09.2023 22:39
    Lai pārbaudītu, kā praksē darbotos plānotie grozījumi Bāriņtiesu likumā, no šī gada 1.septembra Talsu, Jēkabpils un Rēzeknes novadā bāriņtiesas pakalpojumus nesniegs, tos uzticot novados strādājošajiem zvērinātiem notāriem, informē Latvijas Zvērinātu notāru padomē. Līdz šim jau nesniedza! Liecina traģiskais gadījums ar noslepkavoto bērnu māti... Tik daudzreiz prasīja palīdzību un rezultātā nulle! Cerams, ka zvērinātajiem vairāk interesēs un veiksies!
  • Info
    01.09.2023 11:21
    Raksta foto neatbilst patiesībai.
  • Afigeķ!
    31.08.2023 14:34
    Cenas par pakalpojumiem pie notāriem ir kosmiskas! Arī rindas!

Atstājiet komentāru