2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Ugunsdzēsēji glābēji saukti nozāģēt aizlūzušu zaru virs gājēju celiņa Kena parkā (FOTO) (PAPILDINĀTS)

(Pievienota 3.rindkopa. Papildināts ar pašvaldības viedokli)

Pirmdienas vakarā Jēkabpils brigādes ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kena parku.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste informē, ka Dambja ielā ugunsdzēsēji glābēji nozāģēja virs gājēju celiņa aizlūzušu zaru, lai tas neapdraud cilvēku drošību. Zars, visticamāk, aizlūza pirmdienas spēcīgajās vēja brāzmās.

Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns informē, ka pirmdienas vakarā, ap plkst. 23:00 Jēkabpils pilsētā bija stipras vēja brāzmas, kā rezultātā Kena parkā divām papelēm tika nolauzti zari. Jēkabpils pilsētas teritorija tika apsekota un ziņu par citiem nopietniem postījumiem parkos, skvēros vai kapos nav. Tika apzinātas arī pagastu pārvaldes, nevienā no tām nav konstatēti postījumi vēja dēļ.

Vēl pirmdien Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji saukti likvidēt ugunsgrēku. Pusvienpadsmitos no rīta Artilērijas ielas teritorijā dega koki, skaidas un atkritumi kopumā 9 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Atstājiet komentāru