2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils un Varakļānu novados notiks Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums

Jēkabpils un Varakļānu novados notiks Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums

No 26. līdz 27. augustam Jēkabpils un Varakļānu novadu teritorijās norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības vispārējās kaujas spējas, gatavojoties rudenī gaidāmajām visaptverošas valsts aizsardzības mācībām “Namejs 2023”, portālu radio1.lv informēja Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba Komunikācijas daļa.

Mācību laikā notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan arī tumšajā laikā, lai trenētu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos.

Trenējot vienības kaujas spējas, tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

Militārās mācības norisināsies uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem, lai mācību uzdevumus iespējami pietuvinātu reālajai situācijai. Pēc mācībām izmantotās teritorijas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Jēkabpils un Varakļānu novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, jo viens no galvenajiem mācību mērķiem ir zemessargu kaujas gatavības uzlabošana un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

No 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”. Mācībās “Namejs 2023” kopā ar Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīriem un zemessargiem piedalīsies gan valsts un pašvaldību iestādes, gan arī pārstāvji no privātā sektora uzņēmumiem un organizācijām, sniedzot valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba Komunikācijas daļa aicina stāties Zemessardzes rindās.

Atstājiet komentāru