2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpils posteņa ugunsdzēsējiem glābējiem brīvdienās četri izsaukumi

Jēkabpils posteņa ugunsdzēsējiem glābējiem brīvdienās četri izsaukumi

Aizvadītajās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 22 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, desmit uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 13.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Abavas pagastu, kur dega sausā zāle un atkritumi 300m2 platībā. Plkst. 14.32 ugunsgrēks likvidēts. 
Plkst. 14.20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur dega sausā zāle un koki 2 hektāru lielā platībā. Plkst. 17.06 ugunsgrēks likvidēts. 

Piektdienas pēcpusdienā tika saņemts vēl viens izsaukums uz Jēkabpili, kur dega sausā zāle 300m2 platībā. 

Piektdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Nameja ielu Jēkabpilī, kur daudzdzīvokļu mājā otrā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Līdzīgs izsaukums sestdienas vakarā tika saņemts uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur arī daudzdzīvokļu mājā kādā dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. Arī šajā gadījumā ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. 

Sestdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ķieģeļu ielu Jēkabpilī, kur vienstāva neapsaimniekotai ēkai dega jumta konstrukcijas 1m2 platībā, kā arī blakus ēkai esoši sausie zari 40 m2 platībā. 

Svētdien plkst. 14.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizklaukles novada Sērenes pagastu, kur dega atkritumi un sausā zāle 54m2 platībā. Plkst. 14.38 ugunsgrēks likvidēts. 

Svētdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Lapu ielu Viesītē, kur konteinerā dega atkritumi 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Svētdienas vakarā VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Strautnieku ielā Jelgavā, kur dega elektrības balsts 0,5m2 platībā. 

Šonakt plkst. 03.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Kandavas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 150m2 platībā. Plkst. 6.35 ugunsgrēks likvidēts. 

Vēl vairāki izsaukumi tika saņemti saistītā ar aizlūzušu zaru radīto bīstamību Staļģenes ielā Jelgavā, kā arī Dobeles novada Bēnes pagastā, kur uz ceļa braucamām daļām bija uzkrituši koki. Vēl šāds izsaukums tika saņemts arī uz Miera ielu Jelgavā. 

Šīs brīvdienas aizvadītas traģiski, saistībā ar atpūtu pie ūdens - no ūdenstilpēm Latvijā  izcelti septiņi bojāgājušie. VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirstiet par drošību! Nerīkojieties pārdroši, neleciet ūdenī nepārbaudītās vietās un necentieties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem! Šogad no ūdenstilpēm VUGD izcēlis jau 70 bojāgājušos, 26 no tiem peldsezonā, kas sākās 15.maijā.

Aizvadītajās diennaktīs  VUGD kopumā saņēma 163 izsaukumus – 51 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu,  83 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru