2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Sēlpils pagastā, automašīnai ieripojot Daugavā, noslīkuši divi cilvēki (PAPILDINĀTS)

Sēlpils pagastā, automašīnai ieripojot Daugavā, noslīkuši divi cilvēki (PAPILDINĀTS)

(Pievienota 2.-5.rindkopa)

Pagājušajā  diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 12 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus  uz glābšanas darbiem, bet vēl  viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Sandra Vējiņa.

28.jūnijā VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Sēlpils pagastu, kur vieglā automašīna ieripojusi Daugavā. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas salona atbrīvoja divus cilvēkus. Abas personas tika izceltas no auto, un mediķi centās atdzīvināt 36 gadus vecu vīrieti un viņa mazuli, bet nesekmīgi.

Pēc piekrastes reljefa varot spriest, ka 36 gadus vecais vīrietis novietojis automašīnu stāvlaukumā, kas atrodas vistuvāk ūdenim. Kad spēkrats sāka ripot, tēvs, iespējams, metās iekšā salonā un centās izvilkt no automašīnas savu bērnu, gadu vecu zīdaini. Tas nav izdevies, un abi pakļuva zem ūdens.

Kur tieši bija novietots spēkrats un kāpēc tas izkustējies no vietas, nav zināms.

Policijā uzsākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. 

Notikuma vietā no nogrimušās automašīnas notika degvielas noplūde, tādēļ ugunsdzēsēji glābēji, lai ierobežotu to, uzstādīja absorbējošās bonas 15 metru garumā.

Vakar plkst. 18.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur dega sausā zāle 200m2 platībā un šķūņa ārsiena 15m2 platībā. Plkst. 20.40 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 19.09 tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Pūres pagastu, kur dega sausā zāle 60m2 platībā. Plkst. 19.36 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 23.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Bēnes pagastu, kur vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi un grīda 10m2 platībā. Plkst. 00.29 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 03.01 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Bērzes ielu Dobelē, kur atkritumu konteinerī dega atkritumi 6m2 platībā Plkst. 3.27 ugunsgrēks likvidēts. 

Vakar vakarā Aizkraukles novada Skrīveru pagastā no Daugavas tika izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem. 

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Ozolu ielā Jēkabpilī, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkritis koks. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un ceļa braucamo daļu sakārtoja. 

Aizvadītajā diennaktī  VUGD kopumā saņēma 79 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Attēlā: Ilustratīvs attēls
Foto: Spodra Purviņa

Komentāri (0-2/2)

  • Traģisks notikums
    30.06.2023 11:15
    Auto ieripoja Daugavā un no iekšām netika ārā 2 vienas ģimenes cilvēki. Traģisks notikums. Līdzjūtība tuviniekiem.
  • Skats no malas
    29.06.2023 23:22
    Vakar vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Sēlpils pagastu, kur vieglā automašīna ieripojusi Daugavā, kur bija 2 pasažieri. Līdzīgi pirms gadiem auto ieripoja Radžu ūdenskrātuvē (::::

Atstājiet komentāru