2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Krustpils pagastā glābēji no dīķa izceļ noslīkušu cilvēku

Krustpils pagastā glābēji no dīķa izceļ noslīkušu cilvēku

Krustpils pagastā glābēji no dīķa izcēluši mirušu cilvēku, portālu Radio1.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD pirmdien saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur glābēji no dīķa izcēla cilvēku, kam mediķi konstatēja nāvi.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 15. maija plkst. 6.30 līdz 16. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 17 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.38 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Raiņa ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva balkonā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji pamodināja dzīvoklī esošos cilvēkus. 

Desmitos vakarā Jelgavas novada Kalnciema pagastā dega siena kaudzes un kūla 200 m2 platībā, bet Jēkabpils novada Kalna pagastā dega kūla un koka stumbrs 201 m2 platībā. 
Pusčetros naktī Bauskas novada Bārbeles pagastā dega elektrības stabs un siltumnīca 1,5 m2 platībā. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Upes ielā Dobelē dega kūla 50 m2 platībā, Krustpils rajonā Jēkabpilī dega divi elektrības stabi un kūla 5000 m2 platībā, Jelgavas novada Cenu pagastā dega vieglās automašīnas motortelpa 0,5 m2 platībā, Dobeles novada Bēnes pagastā dega sadzīves atkritumi 12 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī  atvijā kopumā VUGD saņēma 92 izsaukumus – 50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 18 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru