2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī izglābj cilvēku no ugunsgrēka, kas radies piedeguša ēdiena dēļ

Jēkabpilī izglābj cilvēku no ugunsgrēka, kas radies piedeguša ēdiena dēļ

Jēkabpilī svētdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izglābuši cilvēku no ugunsgrēka, kas radies piedeguša ēdiena dēļ, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste

Svētdien plkst.18.41 VUGD saņēma informāciju, ka Pils rajonā piecstāvu dzīvojamās mājas piektajā stāvā ir jūtams sadūmojums.

Iekļūstot dzīvoklī, konstatēts, ka uz plīts ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Ugunsdzēsēji dzīvoklī atrada aizmigušu cilvēku, kuru pamodināja un izglāba.

Piektdien Riekstu ceļā Jelgavā dega dārza māja, kūla un krūmi kopumā 58 m2 platībā. Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā dega kūla 300 m2 platībā. 

Piektdien Tukuma novada Kandavas pagastā no Abavas upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Sestdien Jelgavā Draudzības ielā dega kūla 10 m2 platībā, bet Smilšu ielā – atkritumi 4 m2 platībā. 

Plkst. 19.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur dega kūla viena hektāra platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, cieta viens cilvēks. Plkst. 20.00 darbs notikuma vietā pabeigts. 

Svētdien plkst. 13.35 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur vienstāva ēkai dega piebūve 50 m2 platībā un jumts 35 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotajām telpām izglāba divus dzīvniekus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.31. 

Plkst. 19.46 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka 25 m2 platībā. 

Svētdien Parka ielā Iecavā dega pārvietojamā tualete 2 m2 platībā, bet Salnas ielā Jelgavā dega kūla 500 m2 platībā. 

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 12. maija plkst. 6.30 līdz 15. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 26 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājumi. Kopumā valstī aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD saņēma 234 izsaukumus – 142 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 38 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru