2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Aizkraukles novadā izglābj cilvēku, kurš bija apmaldījies purvā

Aizkraukles novadā izglābj cilvēku, kurš bija apmaldījies purvā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 10. maija plkst. 6.30 līdz 11. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 17 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Daudzeses pagastā cilvēks ir apmaldījies purvā. Ar dronu no augšas apsekojot teritoriju un ugunsdzēsējiem glābējiem pārvietojoties pa teritoriju, cilvēks atrasts un izglābts.

Plkst. 18.59 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur četrstāvu dzīvojamā mājā dega jumta konstrukcijas 45 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Smārdes un Engures brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.27. 
Dobeles novada Krimūnu pagastā dega kūla 400 m2 platībā, Aizkraukles novada Neretas pagastā dega kūla viena hektāra platībā un Liepājas šosejā Dobelē kūla dega 100 m2 platībā. 
Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Tukuma novada Kandavas pagastā teritorijā dega ledusskapji 30 m2 platībā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega divstāvu neapsaimniekota ēka 84 m2 platībā, 

Aizvadītajā diennaktī  VUGD saņēma 80 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru