2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī, Rīgas ielā dzēsts kūlas un niedru ugunsgrēks četru hektāru platībā

Jēkabpilī, Rīgas ielā dzēsts kūlas un niedru ugunsgrēks četru hektāru platībā

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa 35 kūlas ugunsgrēkus,liecina VUGD sniegtā informācija.

Desmit pērnās zāles dedzināšanas gadījumi fiksēti Latgalē, seši - Kurzemē, septiņi - Rīgas apkārtnē, astoņi - Vidzemē, bet četri - Zemgalē. Augšdaugavas novada Lauceses pagastā izcēlies ugunsgrēks 20 hektāru platībā, Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā - 15 hektāru platībā, Lejasciema pagastā - 8,5 hektāru platībā, Alūksnes novada Liepnas pagastā - astoņu hektāru platībā, bet Rīgas ielā Jēkabpilī dega kūla un niedres četru hektāru platībā.

Kopumā Latvijā šogad jau dzēsti 280 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un sodāma rīcība. Tās rezultātā izdeg plašas teritorijas, mēdz nodegt ēkas, cieš un iet bojā cilvēki.

Piektdien pēc plkst.10 tika saņemta informācija, ka Aleksandra Čaka ielā Rīgā uz ceļa braucamās daļas ir iztecējis eļļai līdzīgs šķidrums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka apmēram 700 metru garumā uz brauktuves no transportlīdzekļa ir noplūdusi kāda viela. Ugunsdzēsēji ar absorbentu vielu savāca, lai varētu atjaunot drošu satiksmi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 95 izsaukumus: 60 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 - uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bijuši maldinājumi.

Atstājiet komentāru