2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šogad izbūvēs veloceļu no Salas līdz Jēkabpilij

Šogad izbūvēs veloceļu no Salas līdz Jēkabpilij

Lai veicinātu drošu mikromobilitāti, šogad gājēju un velosipēdistu ceļu gar valsts autoceļiem būvniecībai plānoti 4,7 milj. eiro, informē Satiksmes ministrija. Šogad tiks uzsākti būvdarbi vairāku velo ceļa izveidei, tajā skaitā P76 autoceļa posmā no Salas līdz Jēkabpilij.

Satiksmes ministrijas 2023.gada budžetā 341,9 milj. eiro jeb 46% no kopējā finansējuma paredzēts ieguldīt valsts autoceļu nozarē – autoceļu būvniecībai un uzturēšanas darbiem. Šogad plānots izbūvēt valsts autoceļus 632 km kopgarumā, prioritāri nodrošinot reģionālo un vietējo autoceļu infrastruktūras uzlabošanu, kas veicinās iedzīvotāju mobilitāti reģionos.

Kopumā valsts autoceļu būvdarbu veikšanai 632 km kopgarumā plānots ieguldīt 193,1 milj. eiro, kur lielāka daļa – 131,5 milj. eiro ir valsts budžeta finansējums, savukārt 61,6 milj. eiro ir Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums. Autoceļu nozarē šogad lielākais uzsvars tiks likts uz reģionālo un vietējās nozīmes ceļu būvniecību, lai uzlabotu pagastu savienojamību ar novadu centriem, informē Satiksmes ministrija.

Komentāri (0-1/1)

  • Arcijs
    19.03.2023 07:15
    Sakuma uz zilaniem pabeidziet savus cuku rakumus un tad sakat ko jaunu.

Atstājiet komentāru