2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks vienstāva koka dzīvojamā māja

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks vienstāva koka dzīvojamā māja

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 12 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un deviņus uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Naktī uz sestdienu, plkst. 1.44, VUGD saņēma izsaukumu uz J. Akurātera ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā pie krāsns dega grīda un sadzīves mantas 2,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kas notikumā cieta. Plkst. 3.09 ugunsgrēks likvidēts. Diemžēl dūmu detektora brīdinošo signālu šajā mājoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja. 

Sestdien četros pēcpusdienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Aizkraukles novada Neretas pagastā ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku ar imobilizācijas dēļa palīdzību nogādāja līdz NMPD mediķiem. Pēc tam atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. 

Deviņos vakarā Jēkabpils novada Salas pagastā dega vienstāva neapsaimniekota koka dzīvojamā māja 120 m2 platībā. 

Pirmdien no rīta Tukuma novada Jaunpils pagastā dega vieglās automašīnas motortelpa 2 m2 platībā. 

Piektdien Bauskas novada Ceraukstes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, bet Tukuma novada Engures pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā sodrēji dega 0,5 m2 platībā. Naktī uz sestdienu Aizkraukles novada Neretā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā. 

Pirmdien no rīta Aizkraukles novada Zalves pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušu koku. 

Visā Latvijā aizvadītajā trijās diennaktīs VUGD saņēma 93 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru