2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Aknīstē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamajā mājā, Ābeļos turpinās ūdens atsūknēšana no applūdušajām mājām

Aknīstē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamajā mājā, Ābeļos turpinās ūdens atsūknēšana no applūdušajām mājām

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 23. janvāra plkst. 6.30 līdz 24. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma astoņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Jēkabpils novada Aknīstē divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega plastmasas caurule un sodrēji dūmvadā kopumā 1,5 m2 platībā. Savukārt, Loka maģistrālē Jelgavā deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega siltumizolācija un atkritumi 0,5 m2 platībā. 

Vakar, līdz vēlam vakaram, ugunsdzēsēji glābēji veica ūdens atsūknēšanu Jēkabpils novada Ābeļos, kur plašā teritorijā ūdenī atrodas vairākas dzīvojamās mājas un saimniecības. 

Pusdienlaikā Jelgavas novada Cenu pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja vieglo automašīnu akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Cilvēki no automašīnām izkļuva paši saviem spēkiem. 

Neilgi pirms astoņiem vakarā Dobeles novada Bikstu pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo šķidrumu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 28 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru