2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ugunsgrēkā Jēkabpilī cieta cilvēks

Ugunsgrēkā Jēkabpilī cieta cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma sešus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Plkst. 14.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Madonas ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg veranda, koridors un ārsiena 50 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.32. 

Plkst. 13.49 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Salas pagastā ir daļēji applūdusi teritorija pie vairākām mājām. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu un glābšanas dēli no divām mājām kopumā evakuēja trīs cilvēkus, bet no trešās mājas cilvēks evakuēties attiecās. Ugunsdzēsēju glābēju darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 16.03. Savukārt, puspiecos vakarā Jēkabpils novada Krustpils pagastā ugunsdzēsēji glābēji no applūdušas teritorijas izglāba suni. Mājas iemītniece jau iepriekš bija nokļuvusi drošībā. Pusčetros naktī VUGD saņēma informāciju no Jēkabpils pašvaldības policijas, ka Jēkabpils novada Salas pagastā applūst trīsstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas teritorija. Notikuma vietā konstatēts, ka applūdis piebraucamais ceļš un ūdens līmenis turpina strauji celties. Ar iedzīvotājiem tika pārrunāta iespējamā bīstamība un nepieciešamība evakuēties. Ugunsdzēsēji glābēji evakuēja divus cilvēkus, bet pārējie mājas iedzīvotāji atteicās evakuēties. Arī blakus esošās divstāvu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji no evakuācijas atteicās. 

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 43 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru