2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī var iegādāties dāvanas, ko darinājuši cilvēki ar īpašām vajadzībām

Jēkabpilī var iegādāties dāvanas, ko darinājuši cilvēki ar īpašām vajadzībām

Līdz pat Jaunā gada janvāra beigām Jēkabpilī, Brīvības ielā 126,  (bijušajā tieslietu nama ēkā) interesenti var iegādāties amatniecības izstrādājumus dāvanām, ko darinājuši cilvēki ar īpašām vajadzībām. Ēkas 1.stāvā darba dienās pieejama biedrību organizēta izstāde - pārdošana, informē referents NVO darbības jautājumos Agita Pleiko. 

Viena no izstādes dalībniecēm ir bērnu, jauniešu invalīdu un viņu ģimeņu pārstāvju biedrība "Cerību sala". "Dāvanas gatavojam visu gadu, jo mūsu biedrības dalībniekiem ir nepieciešams ilgāks laiks darbiņu izveidošanai un pabeigšanai, turklāt bieži tie tiek gatavoti kopā ar ģimenes pārstāvjiem vai biedrības darbiniekiem," stāsta biedrības "Cerību sala" vadītāja Aija Kvēpiņa. Šobrīd biedrībā izveidotas divas subsidētās darbavietas cilvēku ar invaliditāti atbalstam - sociālā mentora un asistenta profesijās.  

Šeit, Brīvības ielā 126, Jēkabpilī, darbojas arī vairākas citas nevaldības organizācijas (NVO). Viena no tām - Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrības Jēkabpils filiāle, ko ilgus gadus vada Valija Cīrule. Šīs biedrības apmeklētāji izgatavo dažādus skaistus rokdarbus, kā adījumus, filcējumus, apģērbu aksesuārus, dažādus izstrādājumus mājokļu interjeram u.tml., ko apmeklētāji šobrīd laipni aicināti iegādāties, tādējādi atbalstot cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Grupu apmeklējumus iepriekš var pieteikt arī brīvdienās, zvanot Valijai 26089356.

"Apmeklētājiem varam noorganizēt arī pašu radošu darbošanos, ļaujot izmēģināt aušanu stellēs vai vērot adījumu tapšanu uz adāmmašīnas. Mūsu biedrības dalībnieki darbojas ar rokdarbiem, lai vingrinātu sīko motoriku, bet vienlaikus vēlamies nodot mūsu amatu prasmes tālāk - tāpēc aicinām apmeklēt mūs un katram padarboties pašam. Ja radīsies interese, varam vienoties par turpmāku prasmju apgūšanu visa gada garumā," stāsta V.Cīrule.

Izstāde - pārdošana atvērta katru darba dienu no plkst.10:00 līdz 16:00 līdz pat 2023.gada janvāra beigām. Pēc tam ekspozīcija mainīsies, sekojot gadskārtu tradīcijām un virzoties pretim nākamajiem gada svarīgākajiem svētkiem - Lieldienām.

Atstājiet komentāru