2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Brīvdienās Krustpils pagastā un Jēkabpilī dzēsti ugunsgrēki pirtīs

Brīvdienās Krustpils pagastā un Jēkabpilī dzēsti ugunsgrēki pirtīs

Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no 23. decembra plkst. 6.30 līdz 27. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 29 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15  uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Sestdien, Ziemassvētku vakarā, plkst. 17.57 VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Īslīces pagastā divstāvu daudzdzīvokļu mājas otrā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, visticamāk nepareizas apkures ierīce lietošanas rezultātā, pie apkures ierīces dega sadzīves mantas 2 m2 platībā, radot lielu piedūmojumu ēkas otrajā stāvā. Pirms ugnsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.39. 

Neilgi pirms pusnakts Aizkraukles novada Koknesē sabiedriskā ēkā dega adventes vainags 0,5 m2 platībā. Degošais vainags iznests ārpus telpām pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Svētdien plkst. 10.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Floras ielu Jelgavā, kur dega vienstāva dārza māja ar piebūvēm 85 m2 platībā un karstuma ietekmē deformējās arī blakus esošās mājas fasāde 4 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka ugunsdzēsējiem glābējiem slidenā un šaurā ceļa dēļ nebija iespējams piebraukt pie degšanas vietas um ka ēka no iekšpuses un ārpuses bija piekrauta ar sadzīves mantām un kokmateriāliem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.39. 

Pirmdien no rīta, plkst. 05.17, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur divstāvu neapsaimniekotā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas grīda 200 m2 un sadzīves mantas 20 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās Iecavas un Vecumnieku ugunsdzēsēji glābēji un tie noslēdzās plkst. 08.36. 

Pirmdien vakarā Tukuma novada Sēmes pagastā divstāvu saimniecības ēkā dega sadzīves priekšmeti un starpstāvu pārsegums 60 m2 platībā. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros piektdien Jēkabpils novada Krustpils pagastā dega vienstāva pirts ēkas siena 5 m2 platībā, sestdien Pļavas ielā Tukumā divstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā dega atkritumi 2 m2 platībā un Ārijas Elksnes ielā Jēkabpilī dega vienstāva neapsaimniekota pirts 30 m2 platībā. Svētdien Meiju ceļā Jelgavā konteinerī dega atkritumi 2 m2 platībā, bet Pasta ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā gruzdēja papīrs 0,01 m2 platībā. Pirmdien Krasta ielā Jēkabpilī konteinerā dega atkritumi 0,5 m2 platībā.

Sestdien Tukuma novada Degoles pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā.

VUGD aizvadītajās diennaktīs kopumā saņēma 178 izsaukumus – 56 uz ugunsgrēku dzēšanu, 89 uz glābšanas darbiem, bet vēl 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru