2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Šorīt pie Jēkabpils slimnīcas dega elektrības sadales skapis, radot iestādei īslaicīgus elektrības padeves traucējumus

Šorīt pie Jēkabpils slimnīcas dega elektrības sadales skapis, radot iestādei īslaicīgus elektrības padeves traucējumus

Ar Radio1.lv sazinājās kāds pacients, kurš šobrīd ārstējas Jēkabpils slimnīcā un ziņoja, ka šorīt pie slimnīcas dedzis transformators un slimnīcā atslēgusies elektrības padeve, kas pēc kāda laika atjaunota.

Radio1.lv sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas priekšnieci Ilzi Dāmi-Birziņu, kas informēja, ka trešdien, 2.novembrī plkst. 7.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Andreja Pormaļa ielu Jēkabpilī, kur blakus ēkai aiz elektrības transformatora dega elektrības sadales skapis 1m2 platībā. Plkst. 8.17 ugunsgrēks likvidēts. 

Vai šī situācija ietekmēja Jēkabpils slimnīcas darbu, to jautājām SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sabiedrisko attiecību speciālistei Lāsmai Vindulei.

“Pirms pl.8:00 no rīta aizdegās pie slimnīcas esošais elektrības transformators. Notikušā iemesli nav zināmi un tos skaidros atbildīgās institūcijas.

Konstatējot notikušo, nekavējoties tika informēti atbildīgie dienesti, kas operatīvi ieradās un likvidēja ugunsgrēku. Notikušā rezultātā Jēkabpils reģionālās slimnīcas stacionāra un ambulatorās daļas ēkas īslaicīgi saskārās ar elektrības padeves traucējumiem. Stacionāra (slimnīcas ēkā) elektroenerģijas padeve tika atjaunota ātrāk, nodrošinot to ar rezerves elektroenerģijas līniju. Tas ļāva nodrošināt visas vitālās funkcijas pacientiem. Izvērtējot situāciju, tika konstatēts, ka pacientu pārvietošana uz citām telpām nav nepieciešama. Jēkabpils reģionālās slimnīcas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļa īslaicīgi neuzņēma pacientus, NMPD pacientu plūsmu šajā laika posmā novirzīja uz citām ārstniecības iestādēm.

Pēc pl.10:00 elektroenerģijas padeve tika atjaunota pilnībā – gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā, ļaujot pilnvērtīgi turpināt darbu.

Paldies personālam, kas rīkojās atbilstoši situācijai, saglabāja mieru, ļaujot operatīvi risināt radušos situāciju,” par situāciju stāsta Lāsma Vindule.

Ilze Dāme-Birziņa informē, ka aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz glābšanas darbiem, bet viens izsaukums bija maldinājums.

 Vakar no rīta Jēkabpils novada Rubenes pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā. 

Neilgi pēc pulksten pieciem vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz ceļu satiksmes negadījuma seku likvidēšanas darbiem Dobeles šosejā Jelgavā, kurā bija iesaistītas divas vieglās automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji ar tauvas palīdzību automašīnas novilka no ceļa braucamās daļas un ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo šķidrumu. 

Plkst. 18.11 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dobeles novada Auci, kur neapsaimniekotā vienstāva dzīvojamā mājā dega bēniņi 5 m2 platībā.

Tukuma novada Smārdes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušo.

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 39 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru