2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Infekciju slimību nodaļas vadītājai Ilgai Upeniecei piešķirts Atzinības krusts

Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls 2022. gada 17. oktobrī nolēma atbilstoši Valsts apbalvojumu likuma 30. pantam par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Atzinības krustu un iecelt par Atzinības krusta komandieri Jēkabpils reģionālās slimnīcas Infekciju slimību nodaļas vadītāju, infektoloģi Ilgu Upenieci, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Ilga Upeniece Jēkabpils slimnīcā strādā kopš 1985. gada. Sākumā kā iecirkņa terapeite jeb kā tagad šo amatu sauc – ģimenes ārsts. Tā kā viņa bija beigusi kursus infektoloģijā, dakterei Upeniecei piedāvāja darbu infekciju nodaļā. Šeit viņa strādā un nodaļu vada no deviņdesmito gadu sākuma. 

Atzinības krusts (franču: Croix de la reconnaissance) ir Latvijas Republikas valsts apbalvojums. To piešķir "par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā". Tas tika nodibināts 1938. gada 12. augustā par piemiņu Kurzemes un Zemgales hercogistei. Atzinības krusta devīze ir "Godaprāta ļaudīm" (Pour les honnêtes gens).
 
Latvijas valsts apbalvojumi tiek piešķirti cilvēkiem, kuri ar savu godprātīgo, nozīmīgo darbu, aktīvo pilsonisko stāju un uzticīgu kalpošanu Latvijai godam pelnījuši augstāko valsts atzinību. Valsts apbalvojumus saņem izcilas personības visdažādākajās jomās no visas Latvijas.

Lāsma Vindule: “Jēkabpils reģionālās slimnīcas kolēģu vārdā no sirds sveicam ar nozīmīgo apbalvojumu! Esam patiesi lepni par dr.I.Upenieces darba novērtējumu valstiskā līmenī! Novēlam stipru veselību, dzīvesprieku un gandarījumu turpmākajā darbā!”

Atstājiet komentāru