2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī dzēsta degoša dzīvojamā māja

Jēkabpilī dzēsta degoša dzīvojamā māja

Aizvadītajās trijas diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 16 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Naktī uz sestdienu plkst. 00.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils ielu Jaunjelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 90 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 09.43. 

Sestdien no rīta Dzirnavu ielā Jelgavā dega vienstāva dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un jumts 5 m2 platībā. 

Plkst. 07.44 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kalēju ielu Jēkabpilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega jumta pārsegums 60 m2 un divas istabas 40 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 11.08. 

Pēcpusdienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Bauskas novada Iecavas pagastā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo eļļu. Noplūde bija 2 m2 platībā. 
Svētdien vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dobeles novada Auru pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Izveidojoties sadūmojumam, kaimiņu dzīvoklī nostrādāja dūmu detektors. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, mājokļa iemītnieki bija pamanījuši ugunsgrēku un izslēguši plīti. 
Svētdien vakarā Dobeles novada Jaunbērzes pagastā atklātā teritorijā dega atkritumi 5 m2 platībā. 

Sestdien Jelgavas novada Kalnciema pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz brauktuves nolūzušu koku. 

Aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 119 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, 46 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru