2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī glābēji pēc avārijas Latgales ielā sakopa brauktuvi, Variešu pagastā – dzēsts degošs dūmvads

Jēkabpilī glābēji pēc avārijas Latgales ielā sakopa brauktuvi, Variešu pagastā – dzēsts degošs dūmvads

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 18.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Kandavas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no vienas avarējušās automašīnas ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Notikumā cieta vēl trīs cilvēki, kas no šīs automašīnas bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. No otras automašīnas pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem izkļuva vēl viens cilvēks, kurš notikumā cieta. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo šķidrumu un ar tauvas palīdzību vienu no automašīnām novilka no brauktuves. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc četrām stundām. 

Ap pusdeviņiem vakarā uzgunsdzēsēji glābēji devās uz Latgales ielu Jēkabpilī, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma uz brauktuves bija izlijusi eļļa apmēram 30 m2 platībā. Ar absorbenta palīdzību ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja brauktuvi. 

Naktī uz sestdienu, neilgi pēc pulksten diviem, ugunsdzēsēji glābēji devās uz  Jelgavas novada Zaļenieku pagastu, kur dega vienstāva neapsaimniekota ēka 525 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Tērvetes brīvprātīgie ugunsdzēsēji un tie noslēdzās plkst. 05.56.

Sestdien plkst. 17.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Kokneses pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums 10m2 platībā un jumta konstrukcijas 60m2 platībā. Plkst. 20.05 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Ap diviem naktī uz svētdienu VUGD palīdzība bija nepieciešama Tukuma novada Kandavas pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no grāvī esošas automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Otrs cilvēks no automašīnas izkļuva pirms VUGD ierašanās. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros piektdien Jelgavas novada Glūdas pagastā dega sadzīves atkritumi 2 m2 platībā, Bauskas novada Īslīces pagastā dega sadales transformatora skapis 1 m2 platībā, Jēkabpils novada Variešu pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, 

Aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 141 izsaukumu – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, 68 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru