2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pirms akūtām ģimenes dzemdībām pavadošās personas Covid-19 testu varēs veikt Jēkabpils slimnīcā

Pirms akūtām ģimenes dzemdībām pavadošās personas Covid-19 testu varēs veikt Jēkabpils slimnīcā

Lai piedalītos ģimenes dzemdībās un uzturētos kopā ar pacienti ģimenes palātās, pavadošajai personai (topošajam tēvam vai citai atbalsta personai) iestājoties Jēkabpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā kopā ar grūtnieci, ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts VAI jāuzrāda izdrukāts vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” Sabiedrisko attiecību speciāliste lāsma Vindule. 

Ja pavadošā persona nevar uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, tad stājoties nodaļā uz plānveida ķeizargrieziena operāciju vai dzemdību ierosināšanu, testam jau ir jābūt veiktam un rezultātam derīgam (tests ir derīgs 72h no pārskata sastādīšanas brīža), bet stājoties nodaļā akūtos gadījumos (kad dzemdības jau ir sākušās) – pavadošajām personām ir iespēja veikt maksas Covid-19 testu slimnīcā. 

No 10.oktobra Jēkabpils reģionālā slimnīca nodrošina iespēju uz vietas slimnīcā veikt maksas Covid-19 testu, lai varētu piedalīties ģimenes dzemdībās. Testa cena – 25,00 eiro. 

Atgādinām - ja pavadošajai personai ir iesnas, aizsmakums, klepus vai paaugstināta ķermeņa temperatūra, tiek liegta atļauja ieiet nodaļā. Uzturoties dzemdību nodaļā ir jāvalkā sejas maska.

Atstājiet komentāru