2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī dzēsts ugunsgrēks neapsaimniekotā mājā, Aknīstē glābēji cilvēku nogādā līdz mediķiem

Jēkabpilī dzēsts ugunsgrēks neapsaimniekotā mājā, Aknīstē glābēji cilvēku nogādā līdz mediķiem

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 23 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl septiņi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien no rīta Bauskas novada Iecavas pagastā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz ceļa braucamās daļas 15 metru garumā izlijušu šķidrumu. 

Ap sešiem vakarā Ķieģeļu ielā Jēkabpilī divstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā dega atkritumi 3 m2 platībā. 

Pusdeviņos vakarā Bauskas novada Vecumnieku pagastā pēc kravas un vieglās automašīnas sadursmes ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu klemmes. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. 

Sestdien no rīta Jēkabpils novada Aknīstes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku nogādāja līdz NMPD mediķiem un atvienoja automašīnas akumulatora klemmes. 

Vakarā Jelgavas novada Elejas pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega mikroviļņu krāsns 0,3 m2 platībā. Ugunsgrēks nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 
Pusastoņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Skrīveru pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Telefoniski sazinoties ar cilvēku un signalizējot ar autocisternas signālu, viņam norādīta izeja no meža.

Svētdien vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Aizkraukles novada Vietalvas pagastā ugunsdzēēji glābēji ar vinču novilka automašīnu no ceļa braucamās daļas un sakārtoja brauktuvi. 

Aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 126 izsaukumus – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem viens bija meža ugunsgrēks, 60 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru