2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsdzēsēji saukti dzēst Krustpils pagastā degošus uz lauka kaudzē sakrautus salmus

Ugunsdzēsēji saukti dzēst Krustpils pagastā degošus uz lauka kaudzē sakrautus salmus

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Dobeles novada Jaunbērzes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušo eļļu un sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Vakarā Jēkabpils novada Krustpils pagastā uz lauka dega kaudzē sakrauti salmi 35 m2 platībā. 

No rīta Bauskas novada Vecumnieku pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Bet vakarā Bauskas novada Īslīces pagastā sodrēji vienstāva ēkas dūmvadā dega 1 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka līdz 1.novembrim ir jāveic dūmvadu un cietā un šķidrā kurināmā apkures iekārtas tīrīšanu, savukārt ar gāzi kurināmas apkures iekārtas tīra reizi gadā. Degoši sodrēji ir bīstami, jo dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju un izraisīt postošu ugunsgrēku. VUGD aicina iedzīvotājus apkures sezonai sagatavoties laicīgi!

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 40 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Komentāri (0-1/1)

  • ES
    30.09.2022 01:19
    Salmi jādedzina krāsnī! Ļoti nesaimniecisks gājiens, kad īpatņi meklē lētāko kurināmo. Vecajos Ulmaņlaikos neviens koks nemētājās pa zemi! Šodienās vaid, ka nezinot ar ko kurināt un kā pārdzīvot ziemu. Salmus vajag briketēs taisīt un pārdot kā kurināmo. Tikai Jēkabpilī dzīvo ar atpalikušu domāšanu un zagšanu. Gāze pietiks?! Koē

Atstājiet komentāru