2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

VUGD Jēkabpils brigādes ugunsdzēsēji glābēji brīvdienās saņēmuši trīs izsaukumus

VUGD Jēkabpils brigādes ugunsdzēsēji glābēji brīvdienās saņēmuši trīs izsaukumus

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 19 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 18.43 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Variešu pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža. Teritorijas apsekošanai ugunsdzēsēji glābēji izmantoja arī dronu. Glābšanas darbi noslēdzās pēc četrām stundām. 

Sestdien no rīta pēc ceļu satiksmes negadījuma Jēkabpils novada Kūku pagastā ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes. Šķidrumu noplūde netika konstatēta. Cilvēki no automašīnas izkļuva paši saviem spēkiem. 

Sestdien vakarā Lāčplēša ielā Aizkrauklē piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Izveidojoties sadūmojumam, dzīvoklī nostrādāja dūmu detektors un mājokļa iemītnieki paši izslēdza plīti un piedegušo ēdienu iznesa uz balkona. 

Sestdien pēcpusdienā Bauskas novada Iecavas pagastā dega atkritumu kaudze 10 m2 platībā, bet svētdien Viesītes ielā Jēkabpilī dega atkritumi un malka 5 m2 platībā un Vecajā ceļā Jelgavā – atkritumi 2 m2 platībā.

Svētdien no rīta Jūlija ielā Jēkabpilī vienstāva saimniecības ēkā dega pirts pilnā 20 m2 platībā. 

Svētdien pusdienlaikā pēc ceļu satiksmes negadījuma Jelgavas novada Cenu pagastā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves apmēram 1 m2 platībā izlijušo šķidrumu un sakārtoja brauktuvi. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 138 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 71 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru