2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šodien Jēkabpils Tiesu namā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības

Šodien Jēkabpils Tiesu namā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības

Ceturtdien, 22. septembrī, plkst. 12:00, Jēkabpils Tiesu namā, Neretas ielā, Jēkabpilī notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Mācību scenārijs paredz, ka ēkas pagrabstāvā esošajā auto stāvvietā notiek aizdegšanās un liesmas strauji izplatās. Tiesu nama darbiniekei rīkojas saskaņā ar noteikto plānu – par notikušo ziņo, zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma tālruņa numuru 112, veic darbinieku evakuāciju, kā arī, ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, sniedz tiem visu nepieciešamo informāciju. Savukārt, ugunsdzēsēji glābēji īsteno pasākumus, lai atrastu un izglābtu iespējamo cietušo un nodzēstu ugunsgrēku.

Mācībās piedalīsies Jēkabpils daļas, Viesītes un Pļaviņu posteņa ugunsdzēsēji glābēji. Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī praktizēties ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu vadīšanā sabiedriskās ēkās.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbošanās Jēkabpils Tiesu nama teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

Atstājiet komentāru