2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī ugunsdzēsēji saukti dzēst degošu reklāmas banneri

Jēkabpilī ugunsdzēsēji saukti dzēst degošu reklāmas banneri

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 9. septembra plkst. 6.30 līdz 12. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus  - 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien pēcpusdienā Jelgavas novada Zaļenieku pagastā dega traktors 8 m2 platībā. 

Neilgi pirms vienpadsmitiem vakarā Viestura ielā Jēkabpilī dega reklāmas baneris 0,01 m2 platībā. Ugunsgrēks nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Sestdien no rīta Jelgavas novada Zaļenieku pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, pārbaudīja, vai no tās nenotiek šķidrumu noplūde un atgāza to uz riteņiem. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, cietušie jau atradās mediķu aprūpē. 

Pēcpusdienā Jelgavas novada Vircavas pagastā dega labības rugāji 1 hektāra platībā, bet Līvbērzes pagastā vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega siena ruļļi 200 m2 platībā. Ap desmitiem vakarā Laimas ielā Jelgavā dega dēļi un atkritumi 8 m2 platībā. Savukārt ap vienpadsmitiem vakarā Aizkraukles novada Sērenes pagastā dega pārvietojamā pirts 6 m2 platībā. 

Vakarpusē Aizkraukles novada Mazzalves pagastā mežā bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks atrasts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Svētdien pēcpusdienā Lielās Daugavas ielā Jaunjelgavā divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega elektrības vads 0,01 m2 platībā. Bauskas novada Iecavas pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,1 m2 platībā. Pīlādžu ielā Aizkrauklē šķūnī dega atkritumi 1 m2 platībā. 

VUGD aicina iedzīvotājus, pirms apkures sezonas uzsākšanas, iztīrīt sava mājokļa dūmvadu, lai novērstu sodrēju degšanu tajā. Degoši sodrēji ir bīstami, jo ne tikai bojā pašu dūmvadu, bet, dzirkstelēm nokļūstot uz ēkas konstrukcijām, var izraisīt arī plašāku ugusngrēku. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 177 izsaukumus – 66 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 79 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru