2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Krustpils pagastā dega labības rugāji četru hektāru platībā

Krustpils pagastā dega labības rugāji četru hektāru platībā

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar Jēkabpils novada Krustpils pagastā dega labības rugāji 4 hektāru platībā. Savukārt, plkst. 18.24 Tukuma, Saldus, Kandavas un Sabiles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Vānes pagastu, kur dega rugāju lauks un stiprā vēja ietekmē liesmas strauji izplatījās un apdraudēja dzīvojamo māju. Kopējā degšanas platība bija 15 hektāri. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt māju. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 21.03. 

Ugunsgrēku skaitu lauksaimniecības nozarē un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir arī jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu.

Šādā veidā tiek novērsta iespēja, ka dzirksteles iekļūst sausajos salmos, sienā, graudos utt. un tos aizdedzina. Degoši labības un rugāju lauki ir tikpat bīstami kā kūlas ugunsgrēki, jo tajos var ciest un iet bojā cilvēki, kā arī liesmas var pārmesties uz automašīnām un ēkām, tāpēc ir svarīgi ievērot piesardzību, lai novērstu šādu ugunsgrēku izcelšanos.

Pēcpusdienā Tukuma novada Slampes pagastā dega vieglās automašīnas motora nodalījums 2 m2 platībā. 

Ap pustrijiem naktī VUGD saņēma informāciju, ka Jāņa Čakstes bulvārī Jelgavā no piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadzīves mantas, kas bija degušas 0,5 m2 platībā, jau ir nodzēstas un telpas izvēdinātas. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 67 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā uz vienu meža ugunsgrēku, 26 uz glābšanas darbiem, bet vēl 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru