2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Pagājušajā naktī Mežārē ugunsgrēks izcēlās divstāvu dzīvojamā mājā, evakuējās seši cilvēki

Pagājušajā naktī Mežārē ugunsgrēks izcēlās divstāvu dzīvojamā mājā, evakuējās seši cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 11. augusta plkst. 6.30 līdz 12. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD ppārstāve Viktorija Gribuste.

Šonakt plkst. 2.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Mežāres pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg pirmā stāva dzīvoklis 30m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās seši cilvēki. Plkst. 4.42 ugunsgrēks likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Mežāres brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Vakar no rīta Tukuma novada Smārdes pagastā dega zaru kaudze 50 m2 platībā, bet Parādes ielā Tukumā – sausā zāle 5 m2 platībā. Dobeles novada Zebrenes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušu koku. 

Plkst. 14.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma vieglajā automašīnā bija iespiests cilvēks, bet vēl viens no tās bija izkļuvis pats saviem spēkiem. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja cilvēku un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 14.43.

Plkst. 17.59 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Kurmenes pagastu, kur dega kombains un frēze pilnā 30 m2 un rugāji 10 m2 platībā. 

Zemgalē aktīvi notiek ražas novākšana, līdz ar to pieaug izsaukumu skaits, kuros deg labības rugāji, siena ruļļi, lauksaimniecības tehnika utt. Ugunsgrēku skaitu un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, lauksaimniecības traktortehnikas aizdegšanos novērsīs regulāra rotējošo detaļu un mezglu vārpstu attīrīšana no degtspējīgiem materiāliem. Transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules ir arī jāaprīko ar dzirksteļu slāpētājiem un jāuzrauga, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu.
Vakar vakarā Dobeles novada Zebrenes pagastā dega vieglā a
utomašīna 6m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 57 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā uz vienu meža ugunsgrēku, 24 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru