2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī, Brīvības ielā sestdien ugunsgrēks izcēlās divstāvu neapsaimniekotā ēkā

Jēkabpilī, Brīvības ielā sestdien ugunsgrēks izcēlās divstāvu neapsaimniekotā ēkā

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 8. jūlija plkst. 6.30 līdz 11. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 18 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, desmit uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs bija maldinājumi, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 13.57 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Brīvības bulvāri Jelgavā, kur daudzdzīvokļu mājā kādā virtuvē uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,1m2 platībā. Plkst. 14.19 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. 

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti!

Plkst. 20.47 tika saņemts izsaukums uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dega zaru kaudze 15m2 platībā. Plkst. 21.07 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Sestdien plkst. 11.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur dega pirts jumta konstrukcijas 1m2 platībā. Plkst. 12.12 darbi notikuma vietā tika pabeigti. 

VUGD palīdzība bija nepieciešama arī sestdien Brīvības ielā Jēkabpilī, kur piecstāvu neapsaimniekotas ēkas otrajā stāvā dega atkritumi 3m2 platībā, kā arī svētdien Tukuma novada Engures pagastā, kur dega sausā zāle 10m2 platībā. 

Piektdien plkst. 16.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Rites pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no avarējušās automašīnas izglāba vienu cilvēku, vēl viens tika izcelts, bet divi izkļuva paši saviem spēkiem un viens atradās ārpus automašīnas. Cilvēki tika nodoti NMPD mediķiem.

Piektdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama K.Barona ielā Jelgavā, kur  mājas pagalmā uz automašīnas uzkritis koks. Cilvēki nebija cietuši. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja. Savukārt agrā svētdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Engures pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Cilvēks no automašīnas bija izkļuvis saviem spēkiem. 

  Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 142 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 74 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru