2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Aizritējusi atvērto durvju diena Jēkabpils Palīdzības punktā Ukrainas bēgļiem (FOTO)

16. jūnijā notika atvērto durvju diena Palīdzības punktā Ukrainas kara bēgļiem. Palīdzības punkts, kurš atrodas Brīvības ielā 258A, Jēkabpilī ir vieta, kur ne tikai ir iespēja saņemt palīdzību, atbalstu un informāciju Jēkabpils novadā dzīvojošajiem bēgļiem, bet arī novada iedzīvotājiem iesaistīties centra darbībā kā brīvprātīgajiem un sniegt savu atbalstu dažādos veidos, informē Sabiedrisko attiecību un digitālās komunikācijas nodaļa.

Atvērto durvju dienas laikā Palīdzības punkta sociālo mediju koordinatore Madara, dienas centra “Kopā Būt” vadītāja Ligita, pašvaldības referente nevalstisko organizāciju darba jautājumos Agita Pleiko, kā arī citas iesaistītās personas iepazīstināja klātesošos par palīdzības punkta rašanos, pastāstīja pieredzes stāstus, strādājot ar Ukrainas kara bēgļiem, aktualizēja ziedošanas iespējas un pašreiz nepieciešamās lietas, kā arī izrādīja iekārtotās telpas. Savukārt, muzikālu sveicienu sniedza ukraiņu biedrības «Javir» pārstāves.

Gan Palīdzības punkts, gan pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju sniegt palīdzību Ukrainas kara bēgļiem, ziedojot mazlietotus dvieļus, gultas veļu, segas, kā arī vīriešu apavus. Pašreiz šīs ir tās lietas, kas visvairāk ir nepieciešamas Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri atrodas Jēkabpils novadā. Tāpat arī palīdzības punktā ir izveidots resursu un vajadzīgo lietu reģistrs, kur ikviens var piereģistrēt savu atbalstu vai tās lietas, kuras var noziedot. Palīdzības punkts informēja, ka šādam reģistram būs arī elektroniska versija.

Ikviens tiek aicināts pieteikties par brīvprātīgo un iesaistīties Palīdzības punkta darbībā. Sīkākai informācijai par iesaistīšanos un palīdzības sniegšanu zvanīt koordinatoram Rihardam - 26484210.

Palīdzības punkts darbojas Brīvības ielā 258A, Jēkabpilī (blakus BJC), darba laiks 9⁰⁰ 17⁰⁰, vasaras sezonā līdz 19⁰⁰

Atstājiet komentāru