2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Krustpils pagastā saimniecības ēkā dzēsts degošs siens, bet Salas pagastā sabiedriskai ēkai pie apgaismes lampas – elektrības vadi

Krustpils pagastā saimniecības ēkā dzēsts degošs siens, bet Salas pagastā sabiedriskai ēkai pie apgaismes lampas – elektrības vadi

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 13. maija plkst. 6.30 līdz 16. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 26 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien pēcpusdienā Spodrības ielā Dobelē vienstāva garāžā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā, savukārt Tukuma novada Irlavas pagastā dega meža zemsedze 100 m2 platībā. Aizkraukles novada Koknesē no upes Pērse un Jelgavas novada Līvbērzes pagastā no upes Svēte ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Sestdien Tukuma novada Zemītes pagastā dega vieglās automašīnas salons 4 m2 platībā. Vakarā Bauskas novada Vecumnieku pagastā vienstāva dzīvojamā mājā uz balkona dega galds un krēsls, kuru mājokļa iemītnieki nodzēsa paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Dobeles novada Tērvetes pagastā vienstāva dzīvojamās ēks dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Sestdien plkst. 20.15 Bauskas, Vecumnieku un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Skaistkalnes pagastu, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 50 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 02.08 un tajos piedalījās arī Skaistkalnes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums. 

Naktī uz svētdienu Dobeles novada Jaunbērzes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušos šķidrumus. 
Svētdien pēcpusdienā Dobeles novada Penkules pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma, kura rezultātā vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa un iebraukusi krūmos, ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas izcēla vienu bojāgājušo. 

Svētdien Jēkabpils novada Krustpils pagastā vienstāva saimniecības ēkas bēniņos dega siens 15 m2 platībā. Vakarpusē Jēkabpils novada Sēlpils pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz brauktuves nokritušu koku. Savukārt, Jēkabpils novada Salas pagastā divstāvu sabiedriskai ēkai pie apgaismes lampas dega elektrības vadi 0,1 m2 platībā. Aizkraukles novada Daudzeses pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Plkst. 19.50 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Kandavas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā bija sadūrušās divas automašīnas. Cilvēki no tām bija izkļuvuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās un ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vairākus cietušos nogādāt līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Jēkabpils novada Kūku pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji avarējušo automašīnu atgāza uz riteņiem un atvienoja tās akumulatora klemmes. 

Šorīt Lauku un Bērzes ielas krustojumā Dobelē pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušos šķidrumus. 

Aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 147 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem četri bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 68 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru