2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, Rīgas ielā uz postamenta nograutā lielgabala vietā uzzīmēts Ukrainas karogs un izlaistīta sarkana krāsa (PAPILDINĀTS TEKSTS UN FOTO)

(Papildināts viss teksts)

Jēkabpilī, Rīgas ielā, visticamāk, paužot protestu pret Krievijas agresiju Ukrainā, šonakt kāds uz padomju memoriāla postamenta, kur agrāk atradās  lielgabals, uzzīmējis ukraiņu karogu un visapkārt izlaistījis sarkano krāsu, kā lielas asins peļķess. Savukārt līdzās esošajā memoriālā vienai no stēlām norautas plāksnes, arī tas, pēc aculiecinieku teiktā, it kā izdarīts pagājušajā naktī. Par to Radio1.lv informēja aculiecinieki, kas šorīt pamanījuši notikušo, atsūtot foto attēlu no notikuma vietas.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli un lūdza komentēt notikušo.

“Uz postamenta karogs uzzīmēts un ap to sarkanā krāsa izlaistīta naktī, diennakts tumšajā laikā, kad videonovērošanas kamerā, kas ir pie Krustpils kultūras nama šis objekts nav redzams. Notikušo policijas dežurants kamerā pamanīja austot gaismai. Ja tiešām šajā vietā ir apbedījumi, tad tas ir nopietns pārkāpums, ja nē, tad to var raksturot kā huligānismu,” sacīja Indulis Surkulis.

Valsts policijas ZRP Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Rolands Bērziņš notikušo apstiprināja, taču pagaidām neko plašāk nekomentēja, piebilstot, ka policijā fakts ir reģistrēts, bet pagaidām nav iesnieguma no cietušās puses, ja tāds būs, tiks uzsākts kriminālprocess.

Radio1.lv sazinājās arī ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini (LZP). Viņš sacīja, ka tiks lemts, ko darīt ar šo objektu, jo, visticamāk, krāsu tik viegli noņemt neizdosies, bet atstāt to šādā veidā arī nevarot. Tāpēc, iespējams, šis ir īstais brīdis, kad postamentu uz kura atradās lielgabals un apkārt esošās plāksnes demontēt un aizvest uz noliktavu atjaunošanai. Savukārt šajā vietā veikt zondāžu, lai pārliecinātos vai šeit ir apbedījumi. Par to kāda varētu sekot rīcība, pašvaldībā tiks lemts, piebilda Raivis Ragainis (LZP).

Jau ziņots, ka līdzīgi ar Ukrainas karoga krāsām tika aplaistīts tā dēvētais uzvaras piemineklis Rīgā.

Tāpat arī vēstīts, ka lietā par lielgabala patvaļīgu demontēšanu Jēkabpilī ir pabeigta izmeklēšana un noskaidrots aizdomās turamais.


Aculiecinieku un Radio1.lv foto

Komentāri (0-10/34)

  • Redakcija
    13.05.2022 15:51
    za didiiiii
  • Skolnieciņš
    13.05.2022 13:13
    No 1941. gada 14. jūnijā uz Vjatlagu izsūtītajiem Latvijas vīriešiem pusgada laikā nomira 93% aizvesto. Tad 1942. gada vasarā arestēja un uz Vjatlagu atveda etniskos vāciešus. Arī viņi nomira. Kur ir piemineklis šiem nomocītajiem cilvēkiem?
    Ar NEcieņu pret komunistiem, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    13.05.2022 13:08
    Emigrants:
    Tu esi "zombēts" cilvēks, viens no tiem, kas tikai ar pieminekļiem vien spēj " cīnīties " !
    Tā var būt Krievijā, jo Krievijā nekad demokrātija nav bijusi. Pat senajā Romā republikas laikmetā (pilsētvalsts laikā) demokrātija bija ikdiena. Arī senajā Grieķijā kādu laiku bija tāpat. Demokrātiju izdomāja pagāni, kas ticēja Olimpa kalna Dieviem.
    Normālā, civilizētā sabiedrībā kristīgās sektas (pareizticīgo baznīca) nevalda pār sabiedrību. Totalitārisms nav risinājums. Vara samaitā cilvēkus, absolūtā vara samaitā cilvēkus absolūti. Diktators Vladimirs Putins ir spilgts un sulīgs piemērs. Un parastie krievi, paši to neapjauzdami, cieš no sava fīrera Vladimira Putina iegribām...
    Ar NEcieņu pret komunistiem, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-(
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    13.05.2022 13:02
    Kāda sumpurņa pēc Latvijas Republikā ir vajadzīga pareizticīgo baznīca? Kāda sumpurņa pēc latviešiem vajag šo Kremļa 5. kolonnu? Kad Padomju Krievija okupēja Latvijas Republiku 1940. gada 17. jūnijā dievturība tika uzreiz aizliegta. Tas notika uzreiz, tomēr kristīgās baznīcas un sinagogas turpināja darboties (protams, daļēji ierobežotā veidā).
    Mūsu vietējie kristieši un jūdaisti ziņoja par dievturu līderi un Latvju Dievu priesteri Ernestu Brastiņu NKVD darboņiem (čekistiem), rezultātā 1940. gada 6. jūlijā Ernestu Brastiņu arestēja un izveda uz Padomju Krieviju. 1942. gadā Ernestu Brastiņu notiesāja ar nāves spriedumu – nošāva.
    Dievturība okupētajā Latvijas Republikā bija pilnībā aizliegta. Gan pirmās Latvijas Brīvvalsts, gan otrās Latvijas Brīvvalsts laikā kristīgā baznīca jaucās dievturībā iekšā un bija pret politeismu (daudzievību). Padomju okupācijas vara neaizliedza kristiešu un jūdaistu eksistenci, bet dievturu eksistence bija aizliegta.
    Ar cieņu pret daudzdievību un Sentēvu Dieviem, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    13.05.2022 13:00
    Gundars Kalve ir ne tikai veiksmīgs un enerģisks lauksaimnieks, bet arī populārs politiķis no Nacionālās Apvienības. Gundars Kalve ir īsts Latvijas patriots - drosmīgs un drošsirdīgs cilvēks.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
  • Viedoklis
    12.05.2022 23:16
    Mazliet dīvaini: Latvietis aizbrauc uz Ukrainu karot par tās brīvību. Krievi no Latvijas uz krieviju nedodas - ne karot ne atbalstīt. Viņi sēž te - eiropā un bļauj ka te viss ir slikti un nepareizi?!?!
    P.S.
    Pašlaik krievija ir zaudējusi tiesības svinēt uzvaru pār fašismu, jo pati ir kļuvusi par fašistisku valsti!
  • Lacplesis
    10.05.2022 21:08
    Za diDiiiiiiiiiii
  • Oliver
    10.05.2022 19:45
    Ja cilvēkam ir savs viedoklis, tas nenozīmē, ka viņš ir Putina līdzzinātājs. Es vienkārši domāju ar savām smadzenēm.

    Un kad jums nav ko teikt, uzreiz atceries Putinu.
  • tolJa
    10.05.2022 18:59
    za didiiiii
  • Oliveram
    10.05.2022 16:42
    Putina troļļiem daudz kas nav saprotams

Atstājiet komentāru