2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī, Draudzības alejā stiprais vējš nogāzis bērzu, kas uzkritis automašīnai, aizšķērsojot brauktuvi (PAPILDINĀTS AR FOTO)

(Papildinās ar foto - vēja gāztiem kokiem Zaļā ielā pie pilsētas kapiem un pie Jēkabpils mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves)

Ar Radio1.lv sazinājās aculiecinieks Vladimirs, kas informēja, ka stiprais vējš šodien nogāzis bērzJēkabpilī, Draudzības alejā un tas uzkritis automašīnai, aizšķērsojot brauktuvi. Vēja lauzti koki novēroti arī Zvaigžņu ielā, Zaļā ielā, pilsētas  Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves un citviet pilsētā.

Jau ziņots, ka sestdien atsevišķos rajonos vējš brāzmās pastiprināsies līdz pat 25-27 metriem sekundē (m/s), prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.
Diena būs mākoņaina, tomēr palaikam uzspīdēs arī saule. Vietām, galvenokārt austrumos, gaidāms slapjš sniegs, sniegs, iespējams arī putenis.

Vakarā atsevišķos posmos ceļi būs slideni, tāpēc LVĢMC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem.

Mērens, mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18-23 m/s, vietām rietumu un centrālajos rajonos līdz pat 25-27 m/s.

Diena būs vēsa - gaisa temperatūra gaidāma vien 3 līdz 7 grādu robežās.

Rīgā diena būs mākoņaina, brīžiem mākoņi izklīdīs un uzspīdēs saule. Dienas laikā iespējami nelieli nokrišņi - slapjš sniegs.

Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, brāzmās līdz 25 m/s, bet gaisa temperatūra būs 4 līdz 5 grādi.

Attēlā Vēja lauztais bērzs Draudzības alejā un lūzis koks Zvaigzņu ielā.

Aculiecinieka foto un Vladimirs Bekusovs foto

Komentāri (0-1/1)

  • Murgs
    26.03.2022 15:55
    Pārbūvējot ielas kokiem saknes apcērt un pēc tam tie krīt virsū.

Atstājiet komentāru