2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Palīgā Ukrainas spēkiem devies Jēkabpilī pazudušā lielgabala lietā iesaistītais Gundars Kalve

Palīgā Ukrainas spēkiem devies Jēkabpilī pazudušā lielgabala lietā iesaistītais Gundars Kalve

Saeimas lēmumu par atļauju Latvijas iedzīvotājiem brīvprātīgi doties palīgā ukraiņiem sargāt savu neatkarību ļoti gaidīja Gundars Kalve, kurš patlaban atrodas Ļvovā un dosies palīgā Ukrainas spēkiem, vēstīja Latvijas Radio, informācija publicēta Latvijas sabiedrisko mediju protālā..

Par to, ka uzņēmējs un bijušais Krustpils novada mērs Gundars Kalve atsaucās Ukrainas aicinājumam valsts aizstāvībai pievienoties arī ārvalstniekus, sociālajos tīklos pavēstīja Latvijas žurnālists Atis Klimovičs.

Vienlaikus aģentūra LETA vēstīja – Nacionālie bruņotie spēki norāda, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.  

Savukārt Kalve Latvijas Radio pastāstīja: "No sākuma mēs vērsāmies Ļvovas kara komisariātā. Tur bija cilvēki pārsteigti, ka burtiski diennakti pēc valsts prezidenta aicinājuma parādās pirmie brīvprātīgie. Tagad mēs esam novirzīti uz vienu citu punktu, kur, visticamāk, veidos šo bataljonu. Ar mums ir arī jauneklis no ASV. Bet man pienāk informācija, ka vēl cilvēki no Latvijas ir Lietuvā, kādi ir Polijā. Tad man droši vien arī būs viņus jākoordinē, jo sanāk tā, ka viss pagaidām ir diezgan neskaidrs – kā, kur organizēsies, kādi uzdevumi tiks uzdoti – to, protams, mēs nezinām vēl."

Kalve plašāk zināms ar Jēkabpils pazudušā lielgabala lietu. Lielgabals kā piemineklis bija veltīts Padomju Savienības karavīriem. Viņš savu vainu policijai atzinis, taču lielgabals tā arī nav atrasts. Lieta pašlaik ir prokuratūrā.

Kalvem no valsts izbraukt nav aizliegts.

Foto: Radio1.lv
Attēlā: Gundars Kalve, ceļā uz Ukrainu, uz mirkli piestājot Jēkabpilī, lai piedalītos sestdien pasākumā Ukrainas atbalstam un dotos tālāk. 

Teksta avots; lsm.lv