2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Pirmdien - Asins donoru diena Jēkabpils reģionālajā slimnīcā

Pirmdien - Asins donoru diena Jēkabpils reģionālajā slimnīcā

Jēkabpils reģionālā slimnīca un Valsts asinsdonoru centra Rēzeknes filiāle 24. janvārī organizēs asinsdonoru dienu – no pl.9:00-13:00 Jēkabpils Sporta hallē Brīvības ielā 289B, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Atgādinām, ka saskaņā ar Darba likumu, donoram pēc asins ziedošanas nākamajā dienā pienākas apmaksāta atpūtas diena, un, pēc vienošanās ar darba devēju to var piešķirt citā laikā (iespējams, arī - pievienot ikgadējam atvaļinājumam), bet, šo atpūtas dienu var izmantot gada laikā no asins ziedošanas dienas.

Pēc jebkuras Latvijā apstiprinātas Covid-19 vakcīnas, asinis drīkst ziedot pēc pilnām 7 dienām. Asinis var ziedot arī nevakcinēti iedzīvotāji.

Lai nodotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkuram citam personu apliecinošam dokumentam, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Pie reģistrācijas asins nodošanai nepieciešams uzrādīt arī bankas konta numuru, jo no 2015. gada 1. jūlija uzsākti bezskaidras naudas norēķini. To ietvaros kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai tiek ieskaitīta donora bankas kontā.

Komentāri (0-2/2)

  • A
    24.01.2022 12:27
    Un pareizi dara,kā neielaiž. Dzīvojiet mežā zaru būdā.Kam jums poliklīnika,tur tak slimie staigā, bet jūs ar savu imunitāti taču veseli.Aplipinās vēl kāds vakcinētais un tad varēs brēkt pa visu pasauli.
  • Andris
    23.01.2022 19:51
    Vai covid sertifikātu nevajag!!!?Esmu donors,kas asinis nodevis 51x un nodotu labprāt vēl,bet nav sertifikāta,zinu,ka vienīgā poliklīnika Baltijā,kur neielaiž nevakcinētos ir Jēkabpilī!!!???

Atstājiet komentāru